Qədim tarixi olan ləzzətli və ətirli türk qəhvəsinin hazırlanması üçün 2 dəqiqə kifayətdir. Qəhvənin qaydaya uyğun şəkildə hazırlanması onun dadına təsir edən başlıca amildir. Bunu həm kofe aparatında, həm də ənənəvi üsul olan cezve ilə hazırlamaq mümkündür. Bu postda sizə cezve ilə hazırlanma qaydası ilə tanış edəcəyik.
1. Qəhvə fincanı ölçüsündə su cezveyə əlavə edilir.
2. Hər fincana görə bir qaşıq (6 qr) türk qəhvəsini əlavə edilir. Zövqə görə şəkər istifadə edilə bilər.
3. Aşağı odda qəhvə yaxşıca qarışdırılır.
4. Bir müddət sonra qabaran köpük fincana servis edilir.
5. Qəhvə yenidən bir müddət bişirilir. Daşma səviyyəsinə çatıp köpükləndikdən sonra fincana tökülür.
6. Türk qəhvəsini içməzdən əvvəl sadə suyun qəbulu ləzzətli qəhvə aromasının ağızda yayılmasına kömək edir.
Mənbə: KURUKAHVECİ MEHMET EFENDİ / HAZIRLAMA / TÜRK KAHVESİ / CEZVE İLE (mehmetefendi.com)
Tərkibi/Hazırlanması
2011-08-19Qədim tarixi olan ləzzətli və ətirli türk qəhvəsinin hazırlanması üçün 2 dəqiqə kifayətdir
2011-08-19İnqrediyentlər/Hazırlanması
2011-08-19Dadlı və sadə makaron salatı üçün nələr lazımdır? Elə isə Sizi aşağıda qeyd edilən reseptlə tanış edirik.
2011-08-19Nələr lazımdır? Necə etməli?
2011-08-1920 oktyabr tarixində Ümumdünya Çörək Günü münasibətilə “Azeri Home Chefs” qrupunun təşkilatçılığı və BMT-nin Ərzaq və Kənd Təsərrüfatı təşkilatı, Şam-Fi və Aznarın sponsorluğu ilə MidTown Baku otelində “Çörək müsabiqəsi” keçirilmişdir.